Gentofte Kommune – Ordruplund – plejeboliger og servicecenter

Projektering af ombygning og nyindretning af eksisterende plejehjem til tidssvarende, moderne plejeboliger samt et servicecenter for beboere og dagklienter.

Areal: 4.000 m2

Periode: 2000-2001

 

DAB Danmark A/S – Ældreboliger

Udformning og opførelse af 72 ældreboliger i Hørsholm. Boligerne opføres som en udvidelse af det eksisterende ældrecenter Sofielund.

I samarbejde med Arkitekttegnestuen Virumgård.

Areal: 5.000 m2

Periode: 1993-1995

 

Indenrigsministeriet – Direktoratet for Udlændinge v/ Forsvarets Bygningstjeneste

Asyllandsbyer

Projektering af 52 asyllandsbyer over hele Danmark efter afholdt total-entreprisekonkurrence.

Areal: Ca. 100.000 m2

Periode: 1992-1993

 

Niels Brandstrup – Los Altos, Californien, USA

Dette enfamiliehus er karakteriseret ved sit rytterlys langs hele tagryggen, som bidrager til utraditionelle lys- og rumforhold.
Samtidig adskiller det de to parallelle bygningskroppe i en sydvendt opholdssektion, og en nordvendt sove-, køkken- og badeværelsefløj.

Periode: 1990-1992

 

Ergyn og Viba Özakat – Balcova, Izmir, Tyrkiet

Et tungt/let havehus, hvor kernen er tænkt som en højloftet muret bygningskrop. Omkring denne giver lette pergolakonstruktioner med beplantede vinranker læ og skygge.

Periode: 1989

 

Ergyn og Viba Özakat – Cezme, Tyrkiet

Et muret hus, hvis etageniveauer følger den skrånende grund og rumligt folder sig ud under et samlende vandret tag.

Mellem søjlerne er udspændt et særligt espalier for at skabe en skyggefuld “portico”.

Periode: 1987

 

Jens Venø Nielsen – Bolbrovej 12, Rungsted Kyst

Villaen ligger i baghaven til et kendt ènfamiliehus på Dreyersvej og har samme profil, men en anden indvendig organisation.

Facadens krumme tilbagerykning i stuen giver rum for en sydvendt udeterrasse.

Areal: 180 m2

Periode: 1985-1986

 

Ole Sanggaard og Ann Selchau – Smutgærde 5, Holte

Beliggenheden på en sydvendt skråning er udnyttet i husets indre, hvor forskellige niveauspring skaber varierende og åbne rumforløb.

Bygningen er opført som en stolpekonstruktion, beklædt med hvidmalede høvlede og pløjede brædder.

Areal: 150 m2

Periode: 1985-1986

 

Bitte og Michael Kai Rand – Gyvelbugten 23, Yderby

Da programmet foreskrev en trinvis udbygning, valgtes et additionsprincip bestående af selvstændige, sluttede bygningskroppe omkring et lille gårdrum.

Stolpekonstruktionen er beklædt med høvlede brædder på klink, der oprindeligt var hvidmalede. Huset har gennemgået en del ændringer og fremstår i dag sortmalet.

Periode: 1985-1986

 

Kristine og Mikael Bernhoft – Havagervej 3, Lumsås

Huset ligger tæt ved vandet.

Da “servitutterne” på dette sted ikke tillader byggeri i 2 etager, var det nødvendigt at “løfte” stuen en halv etage for at få udsigt til havet.

Den bærende stolpekonstruktion er udvendigt beklædt med uhøvlede pløjede brædder, der er drivtømmer-imprægnerede.

Periode: 1984